Риболов в река

Много рибари, които с години залагат на улова, било то от любителска, професионална или друга гледна точка ще се съгласят, че риболова в реката предлага много по-голяма тръпка и емоция.

Всеки майстор, който е опитвал различни видове риболов знае, че тръпката да гледаш как плувката се носи по течението на реката е незаменима пред всякакви други моменти и въпреки това емоция има на всякъде.

За начинаещите рибари съвета е да подбират правилно мястото. То е на първо място гаранта за добър успех в ловенето на риба. Не на всеки, особено на учещият се рибар ще е лесно в началото да идентифицира мястото за улов на желаната риба, но всичко си има своят момент, а и с опита се научават постепенно тактиките.

Гаранция за сполука не може да има дори най-добрия рибар на света, ако е попаднал на водоем без риба, но шансове винаги има. Всичко става с времето и е въпрос на опит, навици и умения, които се придобиват у всеки.

За откриване правилното място за риболов не са достатъчни само големи дози късмет, но и познания в областта на аквакултурите. Разбира се ако сме тръгнали като любители на риба, няма да имаме възможността да изчетем енциклопедии за сполучлив риболов, затова трябва да се доверим на някои и друг съвет от „печени“ рибари, на късмет и най-вече на подходящи такъми, оборудване, екипировка и стръв за улова на желаната риба.

В откриване на подходящ място около реката за риболов не е достатъчно само да се концентрираме върху места по течението, тук трябва да обърнем внимание и на значението къде се хвърля стръв и кога точно се ходи за риба. Събрани и съобразени всички тези фактори могат да са гаранта ни за максимален успех.

За всеки кандидат да опита, макар за първи път риболов ще е добре предварително да се информира за всички подробности, които ще са необходими, както и за нужните рибарски принадлежности.